Kategóriák
2023 május

Hangszerbemutató óvodásoknak 2023. május 9.

Iskolánkban az évente szervezet hangszerbemutató célja, hogy megismertessük a leendő iskolásokkal azokat a hangszerek, amelyeket az alapfokú művészeti iskola keretein belül választhatnak. A hangszerbemutatót Bai Barbara koordinálta, ahol a fafúvósok közül megszólalt a furulya, a fuvola, míg a rézfúvósokat a trombita, és a tenorkürt képviselte. Az óvodások megtapasztalhatták, hogy már egy év hangszertanulás után is milyen szép dallamokat lehet előcsalogatni egy-egy hangszerből, de azt is hallhatták, hogy sok évnyi tanulás után mennyire magabiztos előadóvá lehet válni és megtapasztalhatták az együtt zenélés szépségét is.

A leendő iskolások meghallgathatták a zongora és a dob hangzását is, illetve Muszta István vezetésével megtapasztalhatták, hogy válhat ritmushangszerré testünk.

Azoknak, akik kedvet kaptak és fontolgatják a hangszertanulást, nem kell mást tenniük, mint június 7-8-án eljuttatni számunkra egy jelentkezési lapot, majd június 13-án (kedden) 14:00-kor megjelenni az Adonyi Szent István Általános Iskolába a képességvizsgáló alkalmassági meghallgatásra. Itt a jelentkezők zenei alapképességeit mérik fel: pl. a zenepedagógus által bemutatott rövid, egyszerű ritmust a megadott tempóban kell visszatapsolni; néhány hangból álló dallamot (motívumot) hallás után vissza kell énekelni, a jelentkező gyermeknek korának megfelelő szinten, egy szabadon választott gyermekdalt kell önállóan elénekelni.

Az érdeklődők az alábbi zenei tanulmányok közül választhatnak: zongora, furulya, fuvola, trombita, tenorkürt, dob és előkészítő szolfézs.

További információ a http://adonyiskola.mdn.hu honlapon olvasható, illetve a 25/231-020 telefonszámon kérhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük