Kategóriák
Egyéb kategória

Szavalóverseny 2023. április 19.

„A költészet híd a lélek felé. Kelj át rajta bátran!”-ez volt a vezérgondolata annak a versmondó versenynek, melyet az Adonyi Szent István Általános Iskolában rendeztünk meg 2023. 04.19-én. Hagyományosan ilyenkor-a költészet napjához kötődve- ünneplőbe öltözetjük a szívünket-lelkünket, hogy megemlékezzünk a versekről, költőkről, a költészetről. Idén nemcsak József Attila születésnapját ünnepeltük, hanem a 200 éve született Petőfi Sándor feledhetetlen alkotásait is hallhattuk ezen a versenyen. Közel 40 lelkes diák vállalkozott arra, hogy feltámasztja papírsírjaiból a költeményeket, életre kelti a versekben megjelent érzelmeket, hangot ad a néma soroknak. A felső tagozatos diákokhoz idén a negyedik évfolyamból is csatlakoztak bátor, verset kedvelő tanulók. Öröm volt látni, hogy sok kisdiák szereti az irodalmat, a verseket és a szép szavakat. Egyre nagyobb értéknek tekintem, ha egy gyermek sok elfoglaltsága, iskolai feladatai, a modern kor kísértései mellett időt szentel arra, hogy értelmezzen, megtanuljon egy verset. Hosszú út vezet a szavalóversenyig. Kitartás, türelem kell ahhoz, hogy a kiválasztott verssel ki lehessen állni a zsűri, a közönség elé. Iskolánk tanulói ezen a délutánon igazán megörvendeztették a hallgatóságot változatos előadásaikkal, így méltóképpen ünnepeltük meg a költészet napját. Köszönet érte!

A következő eredmények születtek:

  1. évfolyam
  2. helyezés: Vitárizs Hunor/ II. helyezés: Som Ferenc/ III. helyezés: Tokai Emma.
  3. évfolyam

I.helyezés: Bartos Olga, Szőke Bodza/ II. helyezés: Eisenberger Marcell, Domak Regina/ III. helyezés: Regdony Rebeka Réta
Különdíjban részesült: Halász Bence (a leghosszabb vers kategóriában)

  1. évfolyam
  2. helyezés: Tavasz Glóra, Tavasz Euniké/ II. helyezés: Mónos Lili/ III. helyezés: Bereczky Édua

7.évfolyam

  1. helyezés: Benyovszki Máté, II. helyezés: Leiner Anita
  2. évfolyam
  3. helyezés: Pischek Tamara és Tavasz Jonatán

Köszönöm a felkészítő pedagógusok, szülők munkáját, a zsűri tagjainak -Stanczelné Nagy Piroska és Polyák Ibolya – segítségét. Külön köszönet a verseny támogatásáért a Reál Pont Adony élelmiszerboltnak! Remélem, hogy jövőre is hasonló élményben lesz részünk!

A rendezvény szervezőjeként a beszámoló készítette: Baglyos Szilvia-magyartanár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük